Un fotbalist al ”Generației de Aur” ar putea ajunge primarul Capitalei. Ar putea fi propus de PNL și PSD

de: Beatrice Dumitru
04 03. 2024
Alegeri locale.

PSD și PNL caută candidat pentru Primăria Capitalei și ar pregăti o lovitură de imagine. Ambele partide l-ar putea susține pe un fost mare fotbalist, component al ”Generației de Aur”, pentru a-l învinge pe actualul primar general, Nicușor Dan.

Fostul fotbalist care ar putea candida la alegerile locale

În ultimul sondaj CURS, Nicușor Dan este văzut favorit la un nou mandat, cu un procent de 36%, în timp ce alegătorii din București ar prefera un candidat independent, cu 55%. Astfel, PSD și PNL vor face sondaje pentru a stabili cine va intra în cursa pentru Primăria Capitalei, iar pe listă a apărut un jucător al ”Generației de Aur”.

Liderii PNL au negociat în ultimele zile cu Ionuţ Lupescu (54 ani) pentru a candida la funcția de primar al Bucureștiului, iar fostul fotbalist s-a arătat dispus să participe la sondajele prin care va fi măsurat ca și potențiat candidat din partea celor două partide din coaliția de guvernare, notează Observator.

Ionuț Lupescu, manager sportiv CS Dinamo.

”Mă bag unde cred că pot să mă descurc”

Fostul internațional a spus în mai multe rânduri că nu ar refuza să intre în viața politică și chiar a primit câteva oferte în acest sens. Mai mult, el a spus recent că i-ar plăcea să fie europarlamentar.

Am spus că vreau să fac și altceva. Depinde și dacă politica mă vrea. Mă bag unde cred că pot să mă descurc, dacă este vorba despre europarlamentar Da, vedem„, a spus Ionuț Lupescu, la Digi Sport.

Vezi și: Ionuț Lupescu continuă războiul cu Nicolae Badea: ”Echipa lui e o glumă proastă”

Ionuţ Lupescu lucrează în prezent ca manager sportiv la CS Dinamo, aflat în subordinea Ministerului de Interne. Ionuţ Lupescu a ocupat timp de 6 ani funcţia de director tehnic al UEFA, după care a fost angajat timp de doi ani la Federația de Fotbal din Arabia Saudită. În 2018, el a candidat la funcția de președinte al FRF, dar a fost învins de Răzvan Burleanu cu 168 de voturi la 78.

”Kaiserul” are 74 de selecții și șase goluri la naționala României.

Dumitru Dragomir, despre posibila candidatură a lui Ionuț Lupescu

Dumitru Dragomir a vorbit despre posibila candidatură a lui Ionuț Lupescu la Primăria Capitalei crede că este o simplă glumă, pentru că acesta nu ar avea experiența necesară pentru această funcție.

Îl cunosc foarte bine, cred că asta-i o glumă. Politica este ciudată. Pentru ministru la sport da, dar Primăria Capitalei? Aici trebuie să fii un gospodar, nu cred.

Pe Lupescu eu îl susțin dacă intră în politică să fie ministrul sportului. Povești. S-ar putea să se descurce, am o impresie foarte bună despre el, chiar dacă mi-a fost adversar. E o glumă cu Lupescu. Total. Când îl pui, trebuie confruntare cu Piedone, sau cu doamna Firea, pff. Îl spulberă”, a spus Dumitru Dragomir pentru Fanatik.